۸ روش تبلیغات مجانی برای همه کسب و کارها

تبلیغات مجانی و رایگان

آنچه در ادامه این مقاله خواهید خواند:

۸ روش تبلیغات مجانی برای همه کسب و کارها

همه ما میدانیم که بدون تبلیغ موفقیت در کسب‌وکار تقریبا غیرممکن است و یا بسیار سخت خواهد بود. اما همه می‌دانند که تبلیغ کردن احتمالا هزینه زیادی دارد. در مواردی هزینه تبلیغ برای کالا، از تولید و توزیع آن پرخرج‌تر است. با این‌وجود در دنیای معاصر روش‌های مختلفی وجود دارد که بتوان به کمک آن‌ها با کم‌ترین هزینه، کالا یا خدمات خود را تبلیغ نمایید.

در مطلب دیگری که پیش از این در آسابرندینگ در اختیار شما قرار داده بودیم به ۱۳ روش تبلیغات رایگان و مجانی برای کسب و کارها اشاره کردیم و امروز هم ۸ روش دیگر برای تبلیغات رایگان در اختیار شما قرار می دهیم.  شما هم حتما می توانید روش های رایگان دیگری را برای تبلیغا رایگان کسب و کار خود بیابید.

۱- وبلاگ و محتوای متنی

هرروز تعداد زیادی کاربر، عباراتی را در گوگل جستجو می‌کنند. فرض کنید شما لامپ کم‌مصرف تولید می‌کنید. کاربرها عباراتی شبیه «شکستن لامپ کم‌مصرف»، «قیمت لامپ کم‌مصرف»، «نحوه استفاده از لامپ کم مصرف» و «طول عمر لامپ کم‌مصرف» را جستجو می‌کنند. اگر در وبلاگ خود به سوالات کاربرها پاسخ بدهید، می‌توانید نظر آن‌ها را به محصول خود جلب کنید و یا محصول خود را به آن ها معرفی کنید.

لازم است که محتوای نوشتاری شما مفید و قابل‌اعتماد باشد. یک محتوای بد می‌تواند به اعتبار شما لطمه بزند و برای شما ضدتبلیغ به‌حساب بیاید.

این روش تبلیغ بازاریابی محتوا (Content Marketing) یکی از معروف‌ترین، موثرترین و ارزان‌ترین روش‌های تبلیغ در جهان است. البته لازم است که محتوای نوشتاری شما مفید و قابل‌اعتماد باشد. یک محتوای بد می‌تواند به اعتبار شما لطمه بزند و برای شما ضدتبلیغ به‌حساب بیاید.

 

۲- پاسخ به پرسش های کاربران

کاربرهای زیادی در اینترنت سوال می‌پرسند. «از کجا لامپ کم‌مصرف بخریم؟» «چطور لامپ‌های خراب را تعمیر کنیم؟» «لامپ کم‌مصرف بهتر است یا چراغ LED». شما می‌توانید به این پرسش‌ها پاسخ دهید. در پاسخ خود کاربرها را به‌دقت راهنمایی کنید و در پایان آن‌ها را به وب‌سایت یا فروشگاه خود دعوت کنید. هر چه باشد شما در کار خود بیشتر از کاربرهای عادی تخصص دارید. پس باید بهترین پاسخ‌ها از جانب شما باشد.

شاید تعداد کاربرهایی که پاسخ شما را می‌بینند زیاد نباشد. اما دقت کنید که آن‌ها تصمیمشان را برای خرید محصول گرفته‌اند. درنتیجه در این شیوه از تبلیغ، ارزش یک مخاطب، بیشتر از خیل مخاطب‌های تصادفی است که تبلیغ‌های تلویزیونی را تماشا می‌کنند. همچنین فراموش نکنید که مخاطب پاسخ شما فقط کسی نیست که سوال را پرسیده است. کاربرهای زیادی همان سوال را دارند و پاسخ شما را می‌خوانند و این یک فرصت تبلیغاتی بزرگ برای شماست.

۳- لباس، ماشین و ساختمان!

شاید بارها وسوسه شده باشید که تبلیغ خود را بر روی بیلبوردهای کنار اتوبان نصب کنید. اما قیمت این بیلبوردها خیلی زیاد است. ولی با هزینه‌ای بسیار کم‌تر می‌توانید بر روی دیوارهای ساختمان خودتان تبلیغ کنید و عده زیادی هم این تبلیغ را ببینند. یا روی درب منزلتان مکان خوبی برای تبلیغا رایگان شماست.

همین کار را می‌توانید بر روی خودروی خود هم انجام دهید. می‌توانید آدرس سایت خود را پشت شیشه و یا روی بدنه ماشین خود بنویسید. هزینه این شیوه از تبلیغ به‌مراتب ارزان‌تر از تبلیغ روی بدنه اتوبوس خواهد بود. اگر کمی خلاق باشید، می‌توانید تبلیغ خود را چشمگیر کنید. مثلا فرض کنید آدرس یک وب‌سایت بر روی بدنه خودرویی آنتیک یا لوکس نوشته شده باشد. خیلی‌ها کنجکاو می‌شوند و به سایت موردنظر مراجعه می‌کنند. روش‌های تبلیغاتی مرسوم گران هستند.
لباس، کلاه و کفش شما و دوستانتان هم می‌تواند محل خوبی برای تبلیغ باشد. دقت کنید که این لباس‌های تبلیغی باید شیک و جذاب باشند و دوستان شما از پوشیدن آن‌ها خوشحال شوند. اگر باعث خجالت آن‌ها شوید، دیر یا زود لباس شما را کنار می‌گذارند.

تبلیغات مجانی و رایگان

۴- مشتری‌‌های راضی

از قدیم گفته‌اند که کیفیت بهترین تبلیغ است. یک مشتری راضی با دوستان خود در مورد تجربه خوبش حرف می‌زند و آن‌ها را به استفاده از محصول شما تشویق می‌کند. در مقابل یک مشتری ناراضی دوستانش را از خرید منع می‌کند. وقتی یک دوست صمیمی از یک کالا بد بگوید، خیلی بعید است که دلتان بخواهد آن کالا را امتحان کنید. به این تبلیغ وایرال می گویند.

یک مشتری راضی با دوستان خود در مورد تجربه خوبش حرف می‌زند و آن‌ها را به استفاده از محصول شما تشویق می‌کند.

برای اجرای این روش، باید به هر مشتری، به چشم سفیر رایگان تبلیغاتی نگاه کنید و سعی کنید برای حداکثر کردن رضایت او کوشش کنید. حتما دیده‌اید که برخی از دوستان شما در مهمانی‌ها از یک برند خاص با تعصب طرفداری می‌کنند. خیلی بعید است که آن‌ها از شرکت گوگل یا اپل پول گرفته باشند.

۵- ویدیو، حتی بهتر از نوشته

گوگل تنها جایی نیست که مردم در آن به جستجو می‌پردازند. یوتیوب بعد از گوگل پرطرفدارترین موتور جستجو است. از طرف دیگر تماشای ویدیو از خواندن مقاله ساده‌تر است. خود شما ترجیح می‌دهید که ویدیویی در مورد تعمیر لامپ‌های کم‌مصرف ببینید، یا در این مورد مقاله بخوانید؟ یک محتوای ویدیویی جذاب و مفید می‌تواند از مقاله موثرتر باشد.

توجه کنید که با افزایش سرعت و کاهش قیمت اینترنت، رفته‌رفته سهم محتوای تصویری افزایش پیدا می‌کند. پیش‌بینی می‌شود که در مخاطب‌ ویدیو بیشتر از محتوای نوشتاری باشد. عکس هم در بازاریابی محتوا بی‌تاثیر نیست. برای نمونه اینستاگرام یکی از مهم‌ترین بسترها برای تبلیغ با عکس است. شاید خود شما هم کافه‌ای را تنها به خاطر عکس‌هایی که در اینستاگرام دیده‌اید انتخاب کرده باشید.

تماشای آنلاین ویدیو رفته‌رفته رواج بیشتری پیدا می‌کند.
به‌عنوان تولیدکننده لامپ، بهتر است بجای ساختن تیزر تبلیغاتی، به مردم بیاموزید که با لامپ‌های سوخته خود چه‌کار کنند. مثلا شاید بتوانند با آن‌ها گلدان، جامدادی یا آویزهای تزیینی بسازند. یک ویدیوی جذاب و مفید می‌تواند کاربرها دست‌به‌دست شود.

۶- رسانه‌ها و اخبار

البته گزارش‌های تبلیغی معمولا رایگان نیستند و رسانه‌ها اغلب برای مصاحبه با شرکت‌ها پول می‌گیرند. اما اگر به هر دلیلی یک رسانه با شما یا یکی از کارمندهایتان مصاحبه کند، می‌توانید از این فرصت استفاده کنید و از شرکت خود هم اسم ببرید. در این صورت باید بسیار هوشمند عمل کنید. اگر واضح باشد که دارید برای کسب‌وکار خود تبلیغ می‌کنید، به‌احتمال‌زیاد این قسمت از مصاحبه حذف شود.

از طرف دیگر برخی رسانه‌ها به‌طور اختصاصی به بررسی کسب‌وکارهای نوپا و کوچک می‌پردازند. برخی از این گزارش‌ها اهداف تجاری ندارند و تنها با هدف حمایت از کارآفرینی تهیه می‌شوند. ممکن است آن‌ها از وجود شما خبر نداشته باشند و اگر با آن‌ها تماس بگیرید، خوشحال شوند. شما هم می توانید به دنبال چنین رسانه هایی بگردید و آن ها را پیدا کنید.

۷- مصالحه با رقبا

رقبای کاری شما می‌توانند برای شما تبلیغ کنند، اگر شما هم برای آن‌ها تبلیغ کنید. یکی از روش‌های سنتی، روش تبادل لینک است. شما وب‌سایت رقیب خود را معرفی می‌کنید و آن‌ها هم لینک شما را در سایت خود می‌گذارند.

در کسب‌وکارهای کوچک صلح میان رقبا می‌تواند قدرت طرفین را افزایش دهد. از طرفی شما کالا یا خدماتی عرضه می‌کنید که بعضی از رقبای شما آن کالای به‌خصوص را ندارند. در این صورت می‌توانید مشتری‌های خود را به یکدیگر معرفی کنید. مشتری‌ها هم از این تبادل راضی خواهند بود. چون با جواب «متاسفانه نداریم» مواجه نمی‌شوند و در ضمن به هدف خریدشان راهنمایی هم می شوند، مخصوصا اگر هر دو طرف قیمت و کیفیت مناسب سرلوحه کارشان باشد. در واقع در این روش همکاری در فروش صورت می گیرد و به نفع هر دو طرف است.

۸- احترام به مشتری

احترام به مشتری به هر نحوی صورت گیرد بدون شک مشتری شما را افزایش می دهد. چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی هر طور که می توانید به مشتری خود احترام بگذارید، برای او ارزش قائل شوید و به صورت کلی هرچه برای خود می پسندید برای او اجرا نمایید.

به کمک این هشت ایده می‌توانید تبلیغاتی موثر و ارزان داشته باشید. اما همان‌طور که گفتیم تعداد ایده‌های ممکن خیلی بیشتر از این حرف‌ها است. شاید بتوانید این ایده‌ها را با هم ترکیب کنید و به ایده‌ای خلاقانه‌تر برسید. آیا شما روشی متفاوت برای تبلیغ رایگان در ذهن دارید؟

شرکت تبلیغاتی و آژانس تبلیغاتی آسابرندینگ

همین الآن برای مشاوره کسب و کار و یا ارتباط با آژانس تبلیغاتی آسابرندینگ اینجا را کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

احتمالا مقالات زیر هم برای شما مفید باشد: