۵ مرحله کلیدی برای ساخت استراتژی بازاریابی

استراتژی بازاریابی

آنچه در ادامه این مقاله خواهید خواند:

برای اینکه درک بهتری از استراتژی بازاریابی داشته باشد تصور کنید که در آساتانه سخنرانی برای گروهی از مخاطبان هستید. به روی صحنه بیرون می روید، پشت تریبون می ایستید و به یادداشت های خود نگاه می کنید!!! متوجه می شوید که صفحه خالیست و برنامه ای برای سخنرانی ندارید.

اگر در موقعیت بالا قرار بگیرید احتمالا مضطرب می شوید، حق هم دارید وقتی میخواهید برای گروهی سخنرانی کنید باید برنامه ریزی کنید که چگونه این کار را انجام دهید. کمپین های بازاریابی نیز چندان تفاوتی ندارد و شما به یک برنامه جامع استراتژی بازاریابی نیاز دارید.

چگونه میتوان یک برنامه بازاریابی خوب داشت؟ در ادامه، ما به پنج سوال اصلی که هر برنامه بازاریابی باید داشته باشد  پاسخ خواهیم داد.

 

۱- خلاصه کاری که باید انجام شود

شما باید هر طرح بازاریابی را با یک خلاصه اجرایی شروع کنید. خلاصه اجرایی باید هدف اصلی برنامه شما را بیان کند و باید نشان دهد که برنامه شما به هدف اصلی کسب و کار شما کمک خواهد کرد.

خلاصه اجرایی باید مشخص کند که این طرح چه نتیجه ای را به همراه خواهد داشت ولی نباید زیاد به جزئیات اشاره کند، همچنین به نحوه پیاده سازی طرح و موارد فنی توضیح نمی دهد.

یک مثال، یک نمونه خلاصه اجرایی می تواند بصورت زیر نوشته شود: “برای افزایش فروش محصول X باید محبوبیت این محصول را در بین مخاطبان آن افزایش دهیم.”

۲- خلاصه ای از وضعیت استراتژیک

نکته بعدی برای نوشتن یک استراتژی بازاریابی موثر، وضعیت استراتژیک است. این بخش برخی از اطلاعات ضروری را که باید قبل از رفتن به جزئیات طرح بدانید بیان می کند. در حقیقت این بخش زمینه را برای اهداف و استراتژی هایی که بعداً مورد بحث قرار می گیرند، فراهم می کند.

شما در این بخش باید اطالعات ضروری کسب و کارتان را جمع آوری کنید:

  • بازار هدف
  • رقبا
  • شرکا (افراد یا شرکت هایی که باید با آنها همکاری کنید)
  •  

شما قبل از طراحی استراتژی بازاریابی باید بطور دقیق بازار محصولات خود را بشناسید و بدانید که محصولات خود را برای چه کسانی با چه سلایق و علایقی و با چه سطح درآمدی عرضه میکنید.

پس از گردآوری این اطلاعات می بایست نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدید های موجود را بررسی کنید تا بفهمید که در کجای صنعتی که فعالیت می کنید هستید.

۳- اهداف بازاریابی و شاخص اصلی عملکرد (KPI)

به عنوان قدم بعدی باید با توجه به خلاصه اجرایی که انتخاب کردید هدف هایی را انتخاب کنید.

به عنوان مثال ، اگر خلاصه اجرایی شما شامل پیدا کردن گروهی از افرادی که به محصولات شما علاقه مند هستند باشد، یکی از اهداف شما می تواند به دست آوردن X مشترک ایمیل جدید در سه ماهه آینده باشد.

از این بخش باید برای تعیین شاخص های اصلی عملکرد (KPI) که قصد دارید پس از انجام برنامه خود، آنها را ردیابی کنید ، استفاده کنید. 

KPI یا شاخص کلیدی عملکرد یک شاخص قابل اندازه گیری است که نشان می دهد چگونه یک شرکت در دستیابی به اهداف کلیدی کسب و کار خود مؤثر عمل کرده است.

برای مثال تعداد افرادی که کمتر از ۱۰ ثانیه از وبسایت شما بازدید می کنند یا تعداد بازدید هایی که یک صفحه از سایت شما داشته است

تحلیل و بررسی این شاخص ها به شما در شناخت مشتری و … کمک زیادی می کند.

۴- استراتژی های بازاریابی

اکنون شما باید استراتژی بازاریابی خود را تعیین کنید. در ادامه استراتژی های مختلف و اینکه چگونه به شما کمک میکنند را بیان خواهیم کرد.

۱- استراتژی محصول

در استراتژی محصول شما باید بر روی محصولات یا خدماتی که می فروشید متمرکز شوید. آنها چه هستند؟ چه مزایایی برای مشتری دارند؟ در چه زمینه ای ممکن است از آنها استفاده شود؟

پاسخ به این سوالات اولین و ضروری ترین قدم برای تعیین و توجیه روشی است که شما قصد دارید محصولات خود را به بازار عرضه کنید. اگر از نقاط قوت و ضعف یک محصول آگاهی نداشته باشید ، نمی توانید بهترین روش فروش آن را پیدا کنید.

به عنوان مثال ، اگر یک مسواک برقی می فروشید ، باید از خود بپرسید: چه چیزی این مسواک را از سایر مسواک ها متمایز میکند؟ اگر پاسخ استفاده از فناوری های جدید است، شما باید این ویژگی را در اولویت های اصلی خودتان قرار دهید.

۲- استراتژی توزیع

استراتژی توزیع شما برای تعیین نحوه انتقال، فروش یا تحویل محصولات یا خدمات به مشتریانتان است. آیا محصولات شما در فروشگاه ها فروخته می شود؟ آیا شما نیاز به راه اندازی صفحه محصول جدیدی در فروشگاه آنلاین خود دارید؟ آیا برای توزیع محصولاتتان باید ماشین حمل بار داشته باشید؟

محصولات معمولاً باید حمل شود ، چه به انبارها، فروشگاه ها و چه به طور مستقیم به دست مصرف کننده برسد. پاسخ به این سوالات بسته به اینکه چه کالا یا خدماتی می فروشید متفاوت خواهد بود.

۳- استراتژی قیمت

قیمت محصول یکی از مهم ترین اجزاء بازاریابی می باشد بنابراین استراتژی تعین قیمت محصولات شما باید بطور دقیق بررسی شود. این استراتژی حول هزینه محصول و خدمات و همچنین تخفیف می چرخد.

تعین قیمت مناسب برای محصولات  نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق از میزان علاقه مندی مخاطبان برای پرداخت هزینه برای یک محصول یا خدمت دارد و اینکه چه عواملی تمایل مردم را برای خرید محصولات شما بالا می برد. اگر قیمت انتخابی از یک مقداری بیشتر باشد حتی بهترین بازاریاب ها هم نمی توانند مخاطبانتان را برای خرید محصول شما قانع کنند.

۴- استراتژی تبلیغات

در این مرحله باید به سوالاتی مانند سوالات زیر پاسخ دهید:
چگونه محصول خود را تبلیغ می کنید؟ از چه کانال هایی برای دسترسی به مشتریان استفاده خواهید کرد؟

تکنیک های مختلفی وجود دارد که می توانید در استراتژی تبلیغات خود از آنها استفاده کنید. در ادامه چند نمونه را بیان میکنیم:

  1. بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (SEO)
  2. تبلیغات کلیکی
  3. بازاریابی محتوا
  4. بازاریابی شبکه های اجتماعی
  5. ایمیل مارکتینگ
 

استراتژی بازاریابی

 

۵- بودجه بازاریابی

آخرین مرحله در تدوین استراتژی بازاریابی مشخص کردن بودجه است. این مرحله مربوط به بودجه کل بخش بازاریابی شما نیست، بلکه مربوط به بودجه این طرح خاص است.

در برنامه ریزی بودجه خود ، باید مشخص کنید که همه مراحل برنامه شما چقدر هزینه دارد و چگونه منابع مالی خود را تقسیم میکنید.

تدوین استراتژی دقیق و موثر با آسابرندینگ

اگر خودتان دانش و تجربه کافی در این زمینه ندارید میتوانید برای تدوین استراتژی بازاریابی و اجرا آن از متخصصین اقتصادی و بازاریابی آسابرندینگ کمک بگیرید تا از نزدیک شاهد رشد کسب و کارتان باشید.

شرکت تبلیغاتی و آژانس تبلیغاتی آسابرندینگ

همین الآن برای مشاوره کسب و کار و یا ارتباط با آژانس تبلیغاتی آسابرندینگ اینجا را کلیک کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

احتمالا مقالات زیر هم برای شما مفید باشد:

تاریخچه کامل لوگوی سامسونگ

تاریخچه کامل لوگوی سامسونگ

تاریخچه کامل لوگوی سامسونگ تاریخچه کامل لوگوی سامسونگ کایلا فریا حتی اگر یک کاربر سرسخت آیفون هستید، سامسونگ شرکتی است که احتمالاً آن را می شناسید. چه دوستی تلفن گلکسی

ادامه مطلب